Den ældste SFU’er i Europaparlamentet – Overhovedet!

1
8627

Da SF i juni fik det overraskende gode valg til Europaparlamentet, som de gjorde, ændrede det Kiras liv med et snuptag. Fra at være kasserer i SFU København og økonomistuderende på første år, skal hun nu vænne sig til at være ansigtet på den progressive europapolitik i Danmark. I den ellers travle opstart med mediebevågenhed og kommissionsforkvindevalg, har Kira taget sig tid til at svare på spørgsmål fra Aktivisten.

Hvad er den største omvæltning ved at gå fra almindelig studerende til at være noget nær top-politiker?

“Uhh, det må nok være de forskellige frynsegoder og den forandrede økonomi. Som MEP’er (medlem af Europaparlamentet, red.) kan man f.eks. blive hentet af Parlamentet overalt i Bruxelles, og man må springe foran i køerne i Parlamentets cafeer og servicedesk.”

Bliver du genkendt på gaden?

“Nogle gange, ja. Mest af samarbejdspartnere eller folk fra foreningslivet. Sidst blev jeg genkendt på vej hjem fra Bruxelles, hvor en fra Forsikring og Pension genkendte mig i den bus, der skulle køre os fra flyet til gaten.”

Kira fortæller, at hun typisk rejser mellem Bruxelles og København hver uge. Det betyder også, at hun ikke kan fortsætte på sit studium.

“Det bliver desværre til meget få mandagsmøder i København! Jeg glæder mig til at få nogle gode rejsemønstre, så jeg ikke skal så meget frem og tilbage.

“Man kan ikke studere i mens, man sidder i Europa-Parlamentet. Lige nu håber jeg på at få orlov, men selv MEP’ere er underlagt fremdriftsreformen.”

I Bruxelles arbejder Kira naturligvis tæt sammen med SF’s anden MEP’er, koryfæet Margrete Auken, men også med resten af Den Grønne Gruppe, hvor SF sidder.

Hvad er den største udfordring ved at dele kontor/arbejdsplads med Margrete Auken? Og den største fordel?

“Den største udfordring er nok, at vi arbejder på lidt forskellige måder, og at Margrete samtidig kan det hele, mens jeg stadig lige skal lære alting. 

“Den største fordel er, at Margrete er et omvandrende leksikon. Hun har oplevet så meget, og har så mange historier og erfaringer fra sin tid som folketings- og europaparlamentsmedlem. Det er altid en fornøjelse at høre de historier.”

Er der nogle skæve karakterer i Den Grønne Gruppe/parlamentet?

“Der er næsten ikke andet end skæve karakterer! 😉 Der er nogle økologiske landmænd, et par enkelte, der har været tv-kokke, vejrværter eller lignende, og så en del, der har været nationale parlamentsmedlemmer og ministre. Dertil er vi ca. 12 unge.

“Jeg synes især, vi i SFU kan lære af Magid Magid, som er brite med somalisk baggrund, og som kom til Storbritannien i 1994, da han var 5 år. Før valget var han den yngste borgmester i Storbritannien og den første med somalisk baggrund. Han laver politik på en anderledes måde end den typiske politiker. Det er ret sejt!”

På trods af at hun hverken har været borgmester eller minister, er Kira blevet Den Grønne Gruppes ordfører på beskæftigelsesområdet. Det betyder, at hun skal forhandle med de andre partigrupper og være i mediernes søgelys. Heldigvis har SFU klædt hende godt på

“Det er dog lidt mærkeligt at skulle tale politik på engelsk.

“Jeg tror, jeg har lært en del af at skrive politikpapirer og sidde i Landsledelsen. Det er lidt det samme, som når man skriver ændringsforslag i Parlamentet.

“Samtidig har min tid i SF og SFU lært mig om kompromiser, som er altafgørende for at få politisk indflydelse og ændre samfundet skridt for skridt.”

Hvilket område ville du helst være kommissær for?

“Uhhh, alle områderne er jo spændende og vigtige! Men jeg må nok sige klima-, handel-, miljø-, beskæftigelse-, landbrug eller konkurrencekommissær. Så alt, der handler om enten klima, økonomi eller beskæftigelse haha.”

Vil du høre mere til Kiras arbejde i Europaparlamentet? Så glæd dig, for den største SFU-studietur i mands/kvindes/andets minde er under forberedelse.

“Vi har sat 45 pladser af til SFU til en tur i år, så det er bare med at søge! 😉 Jeg har ikke lagt nogle vilde planer for det endnu, men det skal nok blive vildt!”

Rød bog

Indmeldt i 2015

Afdeling: Nørrebro

Seneste tillidspost i SFU: Medlem af landsledelsen (nuværende)

Ordførerskaber: Koordinator for De Grønne i udvalget for beskæftigelse og sociale anliggende

Top tre barer i Bruxelles

  • Delirium

(Flere har Kira ikke haft tid til at besøge! Men De Grønne har dog en stambar, og “den minder sikkert (og forhåbentligt) om Nørre eller Ægirs hjemme i København.”)

1 KOMMENTAR

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.