af Rebecca Rønnest Storgaard Madsen

Vi er et nyt ungdomsparti, i hvert fald i Frederikshavn. Her er det ikke vildt populært at være politisk aktiv. SFU Frederikshavn og VU Frederikshavn er de eneste ungdomspartier, der eksisterer i vores lille provinsby. Heldigvis er vi begyndt at få vind i sejlene og vi har både klimastrejket og ført en stærk valgkamp. 

Lars Løkke udskrev valg allerede den 7 maj, og i de efterfølgende 29 dage havde vi vores fokus på valgkampen og på at få så mange SFU’ere og SF’ere ind i Folketinget som overhovedet muligt. Samtidigt var der også et Europaparlamentsvalg, vi skulle have taget os af, og heldigvis kom vores grønne håb Kira Marie Peter-Hansen ind! 

SFU Aalborg og Frederikshavn i fælles aktion i valgkampen.

Det var nogle meget intense uger hvor vi holdt møder med SF Frederikshavn, og sammen med dem fik vi en god uddeling i gang. Samtidigt arbejdede vi meget sammen med SFU Aalborg, som har været en stor hjælpende hånd for os som lille afdeling. De kom til Frederikshavn, hvor vi delte flyers ud for både Allan Norré og Jacob Klivager. Vi brugte meget tid på ”lokalerne” i Aalborg, som er det vi kalder SFU Aalborgs mødelokaler. Vi uddelte poster til hinanden, så nogen stod for rengøring og andre for mad, så man fik noget at spise hver dag efter de lange uddelinger. Og så var der som sagt også nogen der skulle ud og dele flyers ud. Vi udbredte budskabet om Jacob Klivager, som var vores store, nye håb der bare skulle ind i Folketinget og stå i spidsen for Nordjylland. Desværre kom Jacob ikke ind, men Lisbeth Bech Poulsen, som også er fra Nordjylland, kom heldigvis ind i stedet for!

Lige op til Store Bededag gik vi for eksempel med bannere og solgte hveder. Hvederne var til for at styrke vores budskab: ”Hveder du hvad du skal stemme på?”. Man spiser jo varme hveder op til Store Bededag, så det var oplagt. Folk tog det forskelligt, nogen fandt det sjovt og ville rigtig gerne støtte os ved at tage imod en flyer og en hvede. Andre var mere negative og nægtede bare pga. vores politiske holdning, men sådan er det vel altid. 

Lir, valgkamp og højt humør.

En ting der overraskede os var, at vi faktisk løftede antallet af stemmer på SF til folketingsvalget i Frederikshavn, hvilket gav os et lille selvtillidsboost. Vi havde gjort noget rigtigt! Vi var sammen med SFU Aalborg på valgaftenen den 5 juni, hvor der blev serveret lækker mad og vist en livestream helt ovre fra Christiansborg. Enormt mange mennesker kom, unge som gamle. I løbet af aftenen sang, spiste og drak vi. Vi håbede, krydsede fingre og bad for et godt resultat. Jeg har aldrig mærket sådan en stor følelse af fællesskab og fælles glæde, som jeg gjorde denne aften. Det var en fantastisk oplevelse. 

Efter sommerferien vil vi igen prøve at hverve flere medlemmer til SFU Frederikshavn, ligesom vi gjorde før sommerferien. Vi vil forhåbentligt blive ved med at have rigtig god kontakt med SF Frederikshavn, men så sandeligt også SFU Aalborg. Vi har brug for støtten og sammenholdet! 

Alt i alt har dette været en lærerig, uforglemmelig og sjov oplevelse. Alle de dejlige mennesker som har støttet op om os, og alle de mennesker som deler samme gejst og glæde ved et socialistisk og grønt Danmark, har været tankevækkende. Det at vi har fået en rød regering er et godt fundament for den endnu rødere og grønnere velfærdsstat, vi alle ønsker.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.