Når Roskilde festival løber af stablen på lørdag, bliver det igen i år med et underskud af kvinder på scenerne. Ifølge en opgørelse fra Soundvenue  er det faktisk kun muligt at opleve 74 kvindelige musikere, mens det er muligt at opleve hele 396 mænd. Roskilde Festival beskylder den generelle kønsubalance i livemusik, og mener derfor ikke at man kan benytte værktøjer som eksempelvis kønskvoter.  Festivalen har dog fokus på at booke stærke kvinder, med noget på hjertet, der kan inspirere andre kvinder til at gå musikkens vej – og det har de faktisk gjort ganske godt.

Her er 7 kvinder, du absolut ikke må misse på årets festival.

 

Princess Nokia

Er en kvinde med meninger. Hun rapper om små bryster, tykke maver og om at være sort amerikaner. Når Princess Nokia går på scenen er hun kampklar og tenderer til at være decideret agressiv. De sorte kvinder beordres foran og er en fyr for nærgående, stopper hun showet, og smider ham ud. Hun er vild, og selv hvis musikken ikke er din smag, skal du se hende live for at få en på opleveren.

Fredag 30/6, Pavilion, kl. 02.15

 

Noname

Kvinder er en mangelvare i hip hoppen, men her er endnu en. Noname er rapper og poet på samme tid, og på smukkeste vis kombinerer hun R&B, soul og hip hop. Hun skal spille fredag eftermiddag kl. 14 og leverer et perfekt soundtrack til den tømmermandsramte.

Fredag 30/6, Apollo, Kl. 14.00

 

Icona Pop

Icona Pop består af svenskerne Caroline Hjelt og Aino Jawo. De leverer solide pophits og har opvarmet for store navne som Katy Perry, Miley Cyrus og One Direction. Har du brug for lidt girl-power, så tag din veninde under armen og skrål med, når der synges All I need in this life of sin is me and my girlfriend.”

 Lørdag 1/7, Arena, Kl. 02.00

 

Hun solo

Hun solo er netop sat i søen, for at sætte fokus på hvor mange interessante og talentfulde kvindlige musikere der findes. 5 kvinder vil fremføre hvert deres soloshow, så her får du lov til at opleve en masse forskelligt. Oplev bl.a. Kirstine Stubbe Teglbjerg, som mange nok kender fra bandet Blue Foundation og Fallulah.

Torsdag 29/6, Avalon, kl. 13.00

 

Warpaint

Et indierockband der udelukkende består af kvinder, findes der ikke mange af, men Warpaint er et af dem – og nok det allerbedste. De kører rockchickstilen fuldt ud og er super sprøde på scenen med improvisation og cool attitude.

Onsdag 28/6, Arena, kl. 18.00

 

Sigrid

Med sine bare 20 år, er Sigrid en af festivallens yngste kunstnere, men også en af de mest interessante. Hun kommer fra Norge, men har allerede opnået stor international succes. Debut singlen ”Don’t kill my vibe” er blevet streamet mere end 11 millioner gange på Spotify.

Torsdag 29/6, Apollo, Kl. 12.30

 

Solange

Okay, når man nu ikke kan få Beyonce, så er hendes næsten ligeså seje lillesøster en fin erstatning. Solange er som sin søster en ægte R&B dronning, der mestrer sin stemme til perfektion. Dertil har hun et stort fokus på det, at være en farvet kvinde i USA også i hendes musik.

Torsdag 29/6, Arena, Kl. 19.00

 

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.