Udvidetleder-uddannelsen i SFU

0
3352

Af Dina Martine Karlsen

13 unge var fra d. 20.-22. oktober samlet til første session af dette års Udvidet-Leder-Uddannelse. Weekendens program bød på en masse både sociale og politiske aktiviteter, med nogle mega seje oplægsholdere.

Sessionen skulle selvfølgelig sættes i gang med ikke bare en, to eller tre, men hele fire navnelege. Der skulle blandt andet leges fordomsleg og avisleg, og man lærte hurtigt hinanden at kende, hvilket skabte et godt grundlag for fællesskabet hele weekenden. Det var hele weekenden igennem rigtig inspirerende, at være sammen med så mange mennesker, der brænder for det samme som en selv.

Et af de første oplæg vi skulle høre om lørdagen var oplægget ”Hvad er en leder” med Katrine Kaspersen, der er tidligere landskasserer for SF Ungdom. Her skulle vi lære hvordan man kan bruge personlig historiefortælling til at gøre et indtryk når man hverver eller debattere. Vi skulle selv skrive vores personlige historie til hvorfor vi blev medlem af SFU, samt hvad der motiverer os til at lægge en masse både tid og energi i det.

Da et af vores oplæg blev aflyst i sidste øjeblik måtte koordinatorerne Sofie Lippert og Christian Bak tænke hurtigt og finde på noget nyt vi kunne lave. Det endte med at være lynaktioner i grupper, hvor vi fik halvanden time til at lave en aktion, gå ud på gaden med den og tage billeder af den. Dette resulterede i at vi fik lavet 4 super fede aktioner på gaden i København, og det fungerede rigtig godt. Da vi skulle snakke om det efter aktionerne var alle enige om at det var sjovt at skulle finde på en aktion så hurtigt, og det går op for en hvor let det er at lave en aktion og at sprede et budskab.

Dette er bare nogle få eksempler på de mange spændende oplæg og aktiviteter, der var en del af den første session, som var utrolig lærerig, og jeg glæder mig meget til de næste to sessioner.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.