Arbejde til vi stiller træskoene

0
2793

Jeg er et ungt menneske i et samfund hvor ikke alle er politisk engageret, men i disse tider fylder pensionsalderen meget i samtalerne hos næsten enhver. De fleste på arbejdsmarkedet kan i dag se frem til en hel levealder med slid og slæb, men de færreste kan se fornuften i det.

I sidste uge tog jeg en test på HK’s hjemmeside, hvor resultatet var en pensionsalder på 76 år. Jeg arbejder i en hård branche hvor slid på kroppen er uundgåeligt, og jeg kan derfor se frem til at være nedslidt lang tid før jeg rammer min pensionsalder.

En kollega sagde til mig i sidste uge: ”Jeg har valgt at tage kondisko på i dag, for jeg skal arbejde til jeg stiller træskoene. Så jeg måtte hellere gå i andet fodtøj.”

Mange i min branche har en frygt for ikke at kunne arbejde til de når pensionsalderen. Jeg synes det er sørgeligt at arbejde i et samfund hvor unge mennesker allerede nu frygter ikke at kunne få gavn af deres pension, og de ældre kan se frem til flere år på arbejdsmarkedet end de kan holde til.

Vi læser ofte, at der ikke er nok unge mennesker i dag der vælger en erhvervsuddannelse og der kommer til at mangle dygtige håndværkere i fremtiden, men hvorfor skulle man vælge en branche hvor man ikke kan holde til at arbejde til man rammer pensionsalderen?
En undersøgelse fra LO viser, at op mod hver fjerde dansker kommer til at ende på førtidspension. Hvis jeg i dag skulle vælge mig en uddannelse, ville jeg ikke vælge mig en erhvervsuddannelse hvis min fremtid bød på førtidspension, eller arbejde til jeg er 76.

Vores danskere fortjener at kunne nyde det sidste af deres levetid, og unge mennesker skal have en lys fremtid i sigte, derfor har jeg et brændende ønske om, at regeringen tager hovedet ud af de huller hvor solen ikke skinner, og dropper tanken om en forhøjet pensionsalder.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.