Den årlige dokumentar-festival er i gang, og som altid er der massere af spændende politiske film på programmet. Bliv klogere, bliv provokeret, bliv bekræftet i dit politiske ståsted: Her er de 5 film du skal se, som filmglad socialist.

1. Free Lunch Society

Tema: Borgerløn

Debatten om borgerløn er for alvor kommet frem i den offentlige debat igen. Senest var det alternativet der meddelte, at de ville lave forsøg med konceptet, som dog også er en gammel socialistisk traver. Kan det befri menneskene fra kapitalismen, eller vil det blot gøre folk dovne og kan det overhoved lade sig gøre? I denne film giver økonomer, politikere, filosoffer, psykologer og lidt derimellem, deres velbegrundet svar på nogle af disse spørgsmål.

Mere info her

2. Accidental Anarchist

Tema: Anarkisme

Er det repræsentative demokrati verdens bedste styreform eller er tiden løbet fra den? Carne Ross har altid haft en tro på de vestlige demokratiers intuitioner og er endda tidligere diplomat – alligevel kæmper han i dag for et ultra direkte demokrati. I denne film kan du blive klogere på, hvorfor han vendte på en tallerken.

Mere info her

3. 69 Minutes of 86 Days

Tema: Flygtningekrisen

Det her er langt fra den eneste film, der omhandler flygtningekrisen, på dette års festival. Alligevel er den bemærkelsesværdig. Drag med 3-årige Lean og hendes familie på tur fra et flygtningecenter i Grækenland til Uppsala. Med få forklaringer og fantastisk kameraføring giver filmen dig et ægte og realistisk billede på den lange tur og tidens store humanitære tragedie.

Mere info her

4. Thank you for the rain

Tema: Klima

Man kan næsten ikke undgå at høre om klimakrisen på daglig basis, men af og til kan det være svært at se de direkte konsekvenser i hverdagen. Virkeligheden er dog anderledes i Kenya, hvor klimaforandringerne har stor indflydelse på landmanden Kisilus landsby og familie. Igennem 5 år har han dokumenteret den nye virkelighed.

Mere info her

5. Miranda – En politiker bliver til

Tema: Ungdomspolitik

Denne film beskæftiger sig ikke som sådan med et socialistisk interessant tema, men er alligevel et kig værd, som ungdomspolitisk aktiv. Dertil giver den et godt indblik i et fremadvindende populistisk højrefløjsparti, som ligesom andre lignende europæriske partier vinder frem. Filmen handler om 14-årige Miranda. Hun anses som lidt af et talent indenfor den politiske verden, og er hurtigt på vej mod toppen hos partiet Svergiedemokraterne. Undervejs konfronteres hun dog med partiets bøllemetoder og topstyring.

Mere info her

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.