I morgen er det Kvindernes Internationale Kampdag og det skal naturligvis fejres. Herhjemme får kvinder ikke en halv fridag, som i Kina, men dagen bliver markeret på masser af andre seje måder. Hvad end du er til koncert, debat eller en god demo, så er der et arrangement for dig, hvor du kan fejre dagen.

København

Kl. 8.00         Morgendebat hos Mellemrummet

Du kan starte din 8 marts allerede fra morgenstunden! Her afholder Globenhagen Hostel, Mellemfolkeligt Samvirke og mellemrummet fælles event, hvor de sætter økonomisk ullighed på ligestillingsdagsordenen. Khaterah Parwani – næstforkvinde Exitcirklen, Nina Groes – værksætter og debattør og tidl. direktør i KVINFO samt Hannah Brejnholt – politisk rådgiver i Mellemfolkeligt Samvirke vil diskutere feminisme, økonomisk ullighed og solidaritet anno 2017.

Mere info her: https://www.facebook.com/events/699313043601952/ 

Kl. 16.30         Demo for ligestilling i hverdagen                                         

Hvem elsker ikke en god demo? Mød op ved arbejdermusset i København og marcher med for ligestilling i hverdagen. Undervejs er der stop på Jarmers Plads og Blågårds Plads, hvor der vil være taler, sang m.m. Bl.a. kommer talsperson for FOA Ungdom Sasha Madsen, som også er blogger her på Aktivisten. Demonstrationen er arrangeret af initiativet Feministisk 8. marts.

Mere info her: https://www.facebook.com/events/181625245656397/

Kl. 19.00         Kvinfo holder fest i Vega

Kvinfo inviterer til stor fest i Vega med stort, sejt program. Dite & Louise, Katinka og Mendoza er blot nogle af dem, der kigger forbi. Efterfølgende er der efterfest i Ideal Bar, hvor Lucia Odoom spiller op til dans.

Mere info her: http://vega.dk/event/kvinfo-fest—kvindernes-internationale-kampdag-25936

Kl. 19.15         Feministisk biograftur

I Cinemateket viser de den nye film ”Certain Women” med bl.a Kirsten Stewart og Michelle Willams på rollelisten. Filmen portrætterer fire kvinders liv og dets udfordringer i en lille by i Montana. Filmen er blevet rost til skyerne med ord som En perle af en feministisk film” (Cinemaonline) og ”En sjælden intensitet. Dybt bevægende.” (Soundvenue) og vandt desuden hovedprisen på London Filmfestival 2016.

Mere info her: http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Billetter-og-program/Film.aspx?filmID=f34191 

Aarhus

NB. 7. marts 19.30         8. marts startede kvinderne revolutionen

I år er det hundrede år siden, at arbejderkvinder startede den russiske februarrevolution (dvs. februar efter den daværende russiske kalender). Det skete på Kvindernes Internationale Kampdag 8. marts. Deres strejker og demonstrationer førte til zarens fald – og februarrevolutionen blev senere på året afløst af den socialistiske oktoberrevolution.

Kom og hør om kvindernes rolle i det revolutionære Rusland og vær med til at diskutere perspektiverne til nutidens kamp mod kapitalismens kvindeundertrykkelse og udbytning.

Mere info her: https://www.facebook.com/events/147609399091643/

8. marts

Hele dagen         Foredrag, koncert og ligestillingsoptog med Kvindemuseet Århus

Kvindemusset i Århus har masser af på programmet i løbet af dagen. I løbet af dagen er der foredrag, koncert med Matilde Falch og ligestillingsoptog gennem byen.

Om aftenen bydes der til Women Only event. Her står den på middag, drinks og visning af Mette Knudsens film: Vejen er lang – Kvindebevægelsens historie (2016). Herefter oplæg ved både museumsinspektør Merete Ipsen og politisk debattør Nikita Klæstrup.

Mere info her: http://kvindemuseet.dk/kalender/international-kvindedag-8-marts/

Aalborg

Kl. 18.00          Ungdommens 8. marts i Aalborg

I Aalborg inviterer SFU, DSU og SUF til 8 marts for alle under 31 år. Der vil være taler, oplæg om køn, magt og intersektionalitet ved Birte Siim, Professor ved Aalborg Universitet og øvrig debat.

Mere info her: https://www.facebook.com/events/1222287901173171/

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.