I sidste uge d. 20. april gik regeringens forslag om at unge ned til 15 har lov til at servere alkohol igennem. Indtil i dag har det kun været muligt for personer over 18 at servere alkohol.

SF Ungdom er meget bekymrede over vedtagelsen. Formand for SF Ungdom, Jacob Klivager, udtaler:

”Det er helt forrykt at unge ned til 15 år nu kan stå med ansvaret for at skulle servere for fulde ældre mennesker, der kan reagere både flirtende, sexistiske og voldsomme. Vi må ikke acceptere at unge mennesker skal starte arbejdslivet ud med et utrygt arbejdsmiljø”

SF Ungdom fører for tiden kampagnen ”Vælg Fremtiden”, hvor de sætter fokus på unges arbejdsvilkår. Derfor rammer vedtagelsen et ømt punkt:

”De helt unge på arbejdsmarkedet er udsat for et stort pres. Mange kender ikke deres rettigheder, og de bliver ofte snydt eller udnyttet. Jeg er bekymret for hvad der sker, når man nu mixer alkohol i den cocktail”

Unges usikre arbejdsforhold

En rapport fra Jobpatruljen viser at cirka 7 % af alle de adspurgte fritidsjobbere under 18 år, har arbejdet i lokaler, hvor der serveres alkohol. Det er på trods af at det indtil i går har været ulovligt.

SFU mener at det er vigtigt at alle får en god start på arbejdsmarkedet. De underbygger det med at 10,3 % af alle ungarbejdere under 18 har følt sig utrygge på sin arbejdsplads.

”10,3 % af alle ungarbejderne under 18 har følt sig utrygge på arbejdspladsen. Det tal forventer jeg vil stige ret markant med denne lovvedtagelse. ” Udtaler Jacob Klivager.

Helena Brandt Jensen, 16 år.

For de personer der nu kan ende i en situation, hvor de skal servere alkohol, viser det sig også at skabe en vís utryghed. Helena Brandt Jensen på 16 år, der har fritidsjob i en cafe udtaler:

”Når jeg i forvejen færdes i arbejdsmiljøet, bliver jeg som pige ofte mødt af blikke og sexistiske kommentarer af kunder. Jeg tror at når der bliver blandet alkohol ind i det, bliver det forværret.”

Billede: Fagbladet 3F

Kontakt:
Jacob Klivager 61305117

Helena Brandt Jensen 50456534

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.