Thyran Frank vil have luksus uden budget

0
2553

Endnu en gang skal vores ældre borgere straffes. Liberal Alliance mener, at der sagtens kan skæres 10 % i de offentlige udgifter. Et beløb, der svarer til mere end de samlede udgifter i ældreplejen!

Jeg synes det er tankevækkende, at Liberal Alliance kommer med sådan et forslag. Især når man tænker på, at det er det parti, som netop har fået Thyra Frank som ældreminister.

Man kan sige mange ting om Thyra Frank. Men hun er om nogen, et levende eksempel på, at der ikke er råd til at skære yderligere på ældreplejen. At det faktisk er nødvendigt med flere penge.

Da Thyra Frank var leder på plejehjemmet Lotte, synes hun ikke at budgettet var højt nok. Hun brugte væsentligt flere penge, end resten af plejecentrene i Frederiksberg Kommune. Og på trods af den højere økonomi, så var der alligevel ikke råd, til at investere i et godt arbejdsmiljø på Lotte. Et arbejdsmiljø, som er hele essensen for, at plejehjemmet er et godt sted at være – både for borgerne og for de ansatte.

Ydermere mener Thyra Frank, at hendes måde at drive plejehjem på, nemt kan overføres til resten af landets plejehjem. Det ville da være fantastisk, hvis alle landets plejehjem kunne gøre som Thyra Frank gjorde på Lotte. For så betyder det jo, at der pludseligt kommer mange flere ressourcer i hele ældreplejen, og derved vil vores ældre borgere få en mere værdig alderdom.

Men det er bare ikke tilfældet.

For når alt kommer til alt, så er det jo ikke det Thyra Frank og Liberal Alliance faktisk mener. Deres ønske er, at alle landets plejehjem gør præcis som på Lotte – dog uden økonomiske omkostninger.

Det giver ikke mening, at man vil spare 10 % på det offentlige budget, men samtidig vil have, at ledelsen og de ansatte på landets plejehjem skal gøre det endnu bedre. Vi er nødt til at tilføre flere midler til den offentlige sektor, fremfor at spare. For når vi fortsætter med at spare, så bliver der ikke råd til, at investere i et godt arbejdsmiljø. De ansatte bliver presset, fordi der ikke er tid nok til opgaverne. De bliver stressede af at gå på arbejde, og det går i sidste ende ud over borgerne.

Vores ældre borgere skal have en værdig alderdom – det får det ikke, hvis Liberal Alliances politik bliver gennemført.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.