Trump svinger kniven over LGBT flygtninge

0
2627

Som om det ikke var nok at LGBT-flygtninge lever i frygt og er fordrevet på flugt som følge af deres seksualitet, men fandengaleme om ikke verdens mest mægtige nation pønser på at gøre livet mere surt for disse flygtninge.

Det forventes at Trump underskriver et dekret i denne uge til at suspendere det amerikanske ”Refugee Admissions Program”, hvilket vil skabe alvorlige forhindringer for folk, der flygter fra forfølgelse. Den verdensomspændende realitymilliardær af en Præsident forventes nemlig at svinge kniven, når han underskriver en ordre, der forbyder folk fra Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen at rejse ind i USA.

Det er en kæmpe kæp i hjulet for de mange tusinder af LGBT-personer, herunder særligt homoseksuelle mænd, der er fordrevet i Irak og Syrien og som terrorgruppen ISIS koldblodigt og målrettet fortsætter med at henrette.

Formanden for Human Rights Campaign har allerede været ude og advare mod disse tiltag, der direkte medfører og opretholder en uholdbar situation: “Præsident Trumps angreb på indvandrere og flygtninge er et direkte angreb på USA’s mest grundlæggende værdier. Donald Trumps uretfærdige og urimelige dekreter vil gøre livet farligere for utallige af LGBTQ personer, der kan risikere i massevis af henrettelser for dem, der forsøger at flygte fra vold og forfølgelse fra steder som Syrien. Ingen væg, uanset hvor høj den måtte være, kan blokere Amerikas løfte om frihed og retfærdighed for alle”.

Hvis dette bliver en realitet er det ganske enkelt forfærdeligt og jeg og VI må simpelthen nægte at lade dette gå ubemærket hen. Vi har allerede set billeder og videoer af, hvordan ISIS på barbarisk vis henretter LGBT personer. Brutale og ondskabsfulde angreb på homoseksuelle mænd, der bliver slæbt bagom lastbiler med løkker bundet om halsen, brændt levende, smidt ud af bygninger og stenet ihjel.

Ingen og intet land med respekt for sig selv kan være bekendt at udelukke disse mennesker for at få asyl. Det er fuldstændig ubegribeligt.

Vi må ikke glemme historien

I kølvandet på Holocaust Memorial Day, får jeg lyst til at ridse lidt op i historien. I 1920’erne var Berlin en af de homoseksuelle hovedstæder i verden, hvor Tysklands forbud mod homoseksualitet var bredt ignoreret af politiet. Lige før nazisterne tog magten, blev den tyske lovgiver klar til at ophæve det juridiske forbud mod homoseksualitet. Nazisterne trak på dybt rodfæstet og latent homofobi i befolkningen til at stigmatisere homoseksuelle og til at retfærdiggøre den største forfølgelse verden nogensinde har set.

Holocaust er et eksempel på den værste elendighed menneskeheden nogensinde  har påført sig selv. Det burde imidlertid også afføde og resultere i noget, der bør være så rungende klart for os alle, nemlig at vi aldrig må lade den samme forfølgelse af minoritetsgrupper ske igen. 

Hvorfor er det her relevant for os?

Vi har alt for ofte set, hvordan USA, verdens mest mægtige nation tjener som eksempel for resten af verden – og den diskurs og hetz man herhjemme i vores lille andedam har kørt særligt mod flygtninge, hvor man blandt andet har spillet forskellige udsatte målgrupper ud mod hinanden, har heller ikke tjent noget godt formål. 

I mange lande verden over kriminaliseres eller diskrimineres LGBT-personer til stadighed. Derfor ville det også være pisse hamrende usolidarisk at udelukke flygtninge fra bestemte lande. Jeg håber, at med vi med Holocaust i baghovedet har lært, at menneskeliv ikke blot er en acceptabel omkostning. For hvis ikke, har vi ikke alene glemt historien. Vi svigter samtidig også de tusinder af LGBT-personer, der flygter lige nu.

I grusomme tider som disse hidkalder jeg på, at alle, måske mere end nogensinde før, skal stå sammen og forsvare de menneskerettigheder, der skal sikre lighed i anseelse for ethvert menneske. 

Vi må ikke glemme historien. Værst af alt, vi må ikke lade den gentage sig.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.